Diğer 7.Sınıf Konuları ve Testleri için tıklayınız...

Testi ve cevaplarını pdf formatında görüntülemek 

ve indirebilmek için tıklayınız...

7. SINIF YAZIM BİLGİSİ TEST-2

 

1. Yukarıdaki hangi renkteki cd’nin üzerindeki ikilemenin yazımı yanlıştır?


A) Kırmızı
B) Mavi
C) Sarı
D) Yeşil

 

 

 

2. Sayıların yazımı ile ilgili verilen kurallardan hangisi yanlıştır?


A) Metinde sayı birden fazla sözcükten oluşuyorsa ayrı yazılır.
B) Çek, senet gibi resmiyet bildiren evraklarda güvenlik amacıyla bitişik yazılır
C) Kesinlik gerektiren yazılar, bilimsel içerikli sayılar rakamla yazılır.
D) Rakamlara getirilen ekler kesme işareti ile ayrılmaz.


3. Aşağıdaki kelimelerin hangisinde ikilemenin yazımında yanlışlık yapılmıştır?


A) Yavaş yavaş yürüyoruz sokakta.
B) Yeni gelen öğrenci saf -saf konuşuyor.
C) Aşağı yukarı elli yaşlarında vardı.
D) Patır patır aşağı yuvarlandı.

 

 


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru işareti yanlış kullanılmıştır?


A) Kaç para harcadığını söylemedi?
B) Geldi mi buraya?
C) Sence o iyi birisi midir?
D) Babasının ne aldığını merak etti mi?

 


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme yanlış yazılmıştır?


A) Sözlerini hızlı hızlı söyleyip gitti.
B) “Çocukmocuk görmedim ben.” diyerek söylendi.
C) Eve geldiğinden beridir fırıl fırıl dönüyor.
D) Radyodan cazır cazır sesler geliyor.

 

 


Kerem, yanlış yapılmış pekiştirmenin olduğu lokomotifi kullanacak bir makinisttir.

9.Yukarıdaki pekiştirilmiş kelimelerin hangisinin
yazımı doğrudur?


A) Kap kara
B) Yus yuvarlak
C) Güpgündüz
D) Darmadağınık

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru işareti
doğru kullanılmıştır?


A) Gelir mi, Gelmez mi bilmem?
B) Nasıl geldi hatırlamıyorum?
C) Kaç aldığını söylemedi bana?
D) Çok yakından mı geldi bu gençler?

11. Aşağıdakilerin hangisinde sayıların yazımı ile ilgili bir yanlışlık vardır?


A) 10.40’ta
B) 20 milyon
C) 2015’de
D) 6’ncı

6. Kerem hangi treni kullanmalıdır?


A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikilemelerin
yazımı ile ilgili bir yanlışlık yoktur?


A) Araba tıkır, tıkır işliyor.
B) Benimle abuksabuk konuşma.
C) Burada çarpık-çurpuk binalar var.
D) Mangalda cızır cızır köfte yaptık.

 


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru işaretinin
yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?


A) Gördün mü çocukların yaptıklarını?
B) Çarşıdan mı? Okuldan mı geldin?
C) Yunus Emre (?-1240) ünlü bir şairdir.
D) Çok şey bildiğini(?) zannediyor.

“Zaman içerisinde kalıplaşan ikilemeler bitişik yazılır.”


12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde böyle bir
kullanım vardır?


A) Ev güzel koksun diye fısfıs aldım.
B) Adamı yere göğe sığdıramadı.
C) Elden ayaktan düşmüş adam.
D) Varını yoğunu fakirlere dağıttı.

 

 


13.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım ya da noktalama yanlışı yapılmamıştır?


A) Senin nasıl birisi olduğunu biliyorum?
B) 1940’ta, soğuk bir kış gününde doğmuş.
C) Çocuğu ile diz, dize oturup konuştu.
D) Yesyeni bir ev alıp oraya taşınacağım.

Cevaplar :
1- C
2- D
3- B
4- A
5- B
6- A
7- D
8- B
9- D
10- D
11- C
12- A
13- B

Çekiç camı kırar ama çeliği sertleştitir.

 TURKİYE

2016- dinledebiyat.com © Her hakkı saklıdır.

  • Instagram Social Icon
  • dinledebiyat
  • w-googleplus