Diğer 8.Sınıf Konuları ve Testleri için tıklayınız...

Testi ve cevaplarını pdf formatında görüntülemek 

ve indirebilmek için tıklayınız...

8. SINIF NOKTALAMA İŞARETLERİ TEST- 2

 

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde üç nokta (…) yanlış kullanılmıştır?

A) Tam karşımızda Karadeniz’in en güzellikleri …

B) Isparta da gördüklerimizi başka yerde görsek de ...

C) Pikniğe giderken yanımıza yiyecek bir şeyler alsak mı…

D) Bu köyün halkı çok alçakgönüllü ve yardımsever…

 

 

 

 

 

2. “Çocuklar Güneş Sistemi ile ilgili bir animasyon izliyorlardı(I) Gezenlerin (II) yerleri (III) özellikleri müzikle anlatılıyordu(IV)

Yukarıdaki parçada ayraç içindeki yerlerin hangisine herhangi bir noktalama işareti konulmasına gerek yoktur?

A) I

B) II

C) III

D) IV

 

 

 

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgül diğerlerinden farklı görevde kullanılmıştır?

A) Aşçı, misafirlere ikram edilecek yemekleri hazırladı.

B) Herkes, bu konuda aynı düşünüyormuş.

C) Bu dünyada, herkes aradığını mutlaka bulur.

D) Kimse, beni bu konuda uyarmamıştı.

.

 

 

4.  Görevli (,) önce tatlıları getirip (,) ardından çayları

                     I                                  II

servis etti (.) İnanılmaz (,) hayatımda içtiğim en güzel

                 III                 IV

çaydı bu!

 

Yukarıdaki numaralı yerlerin hangisinde noktalama işareti yanlış kullanılmıştır?

A) I

B) II

C) III

D) IV

 

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalı virgül yanlış kullanılmıştır?

A) Günümüz romanı; gündeme işleyen, canlı ve heyecanlı anlatıma sahip.

B) At ölür, meydan kalır; yiğit ölür, şan kalır.

C) Pazardan şunları aldım: elma, armut; kabak, pırasa

D) Kendimi tanıtayım; Edebiyat öğretmeniyim.

 

 

 

 

6.  Elinde çay bardağı tutarak (,) cep telefonuna

                                                  I

 bakıyordu (.) Çok ilgisini çeken bir şeye baktığı

                    II

 belliydi (.) Acaba neye bakıyordu bu kadar dikkatli (?)

              III                                                                 IV

 

Yukarıdaki parçada numaralı yerlerden hangisinde noktalama işareti yanlış kullanılmıştır?

A) I

B) II

C) III

D) IV

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti koymak uygun değildir?

 

A) Dayısının sırtına bir saat boyunca masaj yaptı mı?

B) Yediği çekirdekler ona dokunmuş mu?

C) Buradan İstanbul’a 5 saatte( ? ) ulaşmış.

D) Beni neden dinlemediğini hala bilmiyorum?

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kesme işareti (’) yanlış kullanılmıştır?

 

A) Bu güzel Konya Ova’mızın enginliğine hayranım

B) Türkiye Avrupa Birliği’ne üye olmak istiyor..

C) Yunus Emre’nin şiirlerinin bir kısmını ezberledim.

D) Yarın Gazi Üniversitesi Rektörlük’üne gideceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, ayraçla gösterilen yere iki nokta (:) getirilmelidir?

 

A)  İnsanların anlamadığı şey ( ) anlamak isteklerini kaybettikleridir.

B) Bizim en çok zorlandığımız konu ( ) noktalama işaretleri konusudur.

C) Seminerde anlatılan konu şuydu( ) Sebze yetiştiriciliği ya da hayvan bakıcılığı nasıl yapılır?

D) Buraya gelenlerin hepsi aynı şeyi yaptılar( )Sonra da mutlu bir şekilde evlerine döndüler.

 

 

 

 

 

 

10.  – Bugün Ali( )nin doğum günüydü.

        - Olamaz( ) Bilmiyordum.

        - Hemen gidelim ( ) akşama pasta ayarlayalım( )

 

Yukarıdaki ayraç içinde verilen yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

 

A) (?) (.) (.) (!)

B) (?) (.) (!) (!)

C) (’) (!) (,) (.)

D) (?) (.) (!) (!)

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgül (,) yanlış yerde kullanılmamıştır?

 

A) Köpek , yanımıza gelip, oturarak yanımıza yabancıların yaklaşmasını engelledi.

B) Öğretmen konuştukça, meseleyi daha iyi kavramaya başladım.

C) Herkes geldiğinde, kadro tamam olacak.

D) Oyuncu sahneye çıkmadan, büyük bir alkış tufanı koptu.

 

 

 

 

 

 

 

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna üç nokta (…) konulması uygun olur?

 

A) Masanın altından dantelli örtüyü aldı

B) Önce neden aldığını anlayamamıştık

C) Örtüyü katlayıp oyuncak bebeği onunla sardı

D) Sonra da yavaşça diğer bebeklerin yanına

Cevaplar:

 

  1. C

  2. B

  3. C

  4. B

  5. D

  6. A

  7. D

  8. A

  9. D

  10. C

  11. A

  12. D

Çekiç camı kırar ama çeliği sertleştitir.

 TURKİYE

2016- dinledebiyat.com © Her hakkı saklıdır.

  • Instagram Social Icon
  • dinledebiyat
  • w-googleplus