Diğer 8.Sınıf Konuları ve Testleri için tıklayınız...

Testi ve cevaplarını pdf formatında görüntülemek 

ve indirebilmek için tıklayınız...

8. SINIF YAZIM BİLGİSİ TEST-1

1. Aşağıdakilerin hangisinde bir ulama yoktur?


A) Ayağındaki ayakkabıların altına sakız yapışmıştı.
B) Bizim oralar artık eskisi gibi yemyeşil değil.
C) Televizyonun önünde durup, bizi sinirlendiriyordu.
D) Ayağa kalkıp, yanıma kadar geldi.

 

 


2. Aşağıdakilerin hangisinde ikileme yanlış yazılmıştır?


A) Rahat rahat beraber duruyorlardı evlerinde.
B) Güzel güzel muhabbet edip, çay içtik.
C) Bu düşüncen iyi, kötü davranışları hemen hemen hiç kabul ediyorsun.
D) Bu kadar ıvırı, zıvırı nereye atacaksın?

 

 


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yön adlarının yazımında bir yanlışlık yapılmıştır?


A) Asya’nın kuzeyi çok soğuk olur.
B) Kuzey Afrika’da geniş çöller vardır.
C) Bu yaz Doğu’ya seyahat etmeyi planlıyorum.
D) Güney Doğu Anadolu verimli bir alandır.

 

 

 


Fethiye: Türkiye kendini Batıya ispatlamak zorunda değil.
Zeynep: Fındık batı Karadeniz ‘in en önemli geçim kaynağıdır.
Kerem: Anadolu’nun Kuzeyinde yaşıyorum.
Akif: Kuzey Doğu Anadolu’ da yaşıyorum.


4. Yukarıdakilerden hangisinin kullandığı cümlede yön adlarının yazımı ile ilgili yanlış yoktur?


A) Akif
B) Zeynep
C) Fethiye
D) Kerem

 

 


5. Aşağıdakilerin hangisinde yön isimlerinin yazımı ile ilgili bir yanlışlık vardır?


A) Doğu Karadeniz’de bu sene bir kez kar yağdı.
B) Pakistan’ın kuzeyinde küçük bir deprem oldu.
C) Bu sene Güneybatı Avrupa’ ya seyahat edeceğim.
D) Rüzgâr güney doğudan esmeye başladı.

 

 

 

 


6. Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışlığı vardır?


A) Seninle bugün beraber çalışmayacak mıydık?
B) Doğru düzgün çalış ki sınıfı geçebilesin.
C) Öğrenciler bugün kontrol yapılmayacağınıda zannederek ödevleri getirmemişlerdi.
D) BDDK’ da bankacılık sistemi ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir ulama
vardır?


A) Bebeğin bezini hızla değiştirdi.
B) Televizyon izlemeyi hiç sevmezdi.
C) Araziyi satmadığı için kimse suçlamadı.
D) Gözümde hafif bir yanma başladı.

8 Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışlığı
yapılmıştır?


A) Kızını dünyalar kadar seviyordu.
B) Ünye İlçesi deniz kenarında yer alır.
C) Galata Köprüsü üzerinde balık tuttuk.
D) Şöminenin önüne uzanan Pamuk, miyavlayıp
duruyordu.

 

 

 

 


9. Aşağıdakilerin hangisinde ” mi ” soru ekinin
yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

 

A) Herkesin burada olup olmadığını kontrol eder
misin?
B) Mehmet de gelecek mi bu akşam ki maça?
C) Sen dün arkadaşına yardımmı ettin?
D) Bu ekmekle doyabilir miyim acaba?

10. Aşağıdakilerin hangisinde pekiştirmelerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?


A) Kıpkızıl çiçeklerin ortasında yürüyordum.
B) O ayrı bir dünyada pespembe bir hayat
sürüyordu.
C) Evin önünde yep yeni bir araba görünce çok
sevindi.
D) Motorun sapasağlam olduğunu söyledi bize.

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?


A) Siteye geldiğimizde komşumuz Melda Abla
karşıladı bizi.
B) 2009’da doğdu benim küçük kızım.
C) Bugün okula Kaymakam Ahmet bey gelecekmiş.
D) Döndü ablam yeğenimi bu sabah okula
gönderdi.

 


12. Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı
yapılmıştır?


A) Dün gece Karakaçan’ın anırmasından
uyuyamadım.
B) Asya’nın güneyine çok sık yağmur yağar.
C) Beraber Şehitler Bulvarı’na doğru gittik.
D) Bugün Buzul dönemi eserlerini inceledim.

Cevap:
1- E
2- D
3- C
4- C
5- D
6- C
7- B
8- B
9- C
10- C
11- C
12- D

Çekiç camı kırar ama çeliği sertleştitir.

 TURKİYE

2016- dinledebiyat.com © Her hakkı saklıdır.

  • Instagram Social Icon
  • dinledebiyat
  • w-googleplus